Podiumorkest

Het jongste onderdeel van de van Limburg Stirum Korpsen is het Podiumorkest van Limburg Stirum. In tegenstelling tot de andere onderdelen van de van Limburg Stirum Korpsen verzorgt het Podiumorkest geen straat- of showoptredens, maar brengen deze muzikanten zittend hun muziek ten gehore.

Optredens
De optredens van het podiumorkest bestaan voornamelijk uit zomeravondconcerten, concerten bij bejaardencentra, en het muzikaal opluisteren van bijvoorbeeld Kerst-, Koningsdag- en bevrijdingsactiviteiten. In samenwerking met van Werven uit Oldebroek worden periodiek concerten gegeven bij zorgcentra in de regio. Deze optredens worden door de bewoners zeer op prijs gesteld.

De afgelopen jaren heeft het podiumorkest tweemaal gepresteerd op het van Dedems festival te Dedemsvaart. Beide keren werd de beker veroverd met het hoogste aantal punten.

Eigen stijl
In hun blauw/zwarte uniformen spelen ze veelal bekende marswerken, maar ook swingende popmuziek (voornamelijk ‘golden oldies’). Ook koralen zullen de revue passeren. Tijdens repetities en optredens staat het orkest onder leiding van dirigent Richard van Eden.

Foto: Van Limburg Stirum Korpsen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *